AKF

Achterhoekse klootschieters federatie.
De AKF is een federatie van 11 klootschietverenigingen en maakt deel uit van de Nederlandse Klootschieters Bond die uit zes afdelingen bestaat. Zij organiseert jaarlijks een viertal verschillende wedstrijden

COMPETITIE AKF

De AKF senioren- en juniorencompetitie wordt gespeeld in de maanden september tot mei.
Elk team heeft de keuze om op zaterdagmiddag of zondagmiddag te gooien.
De 11 verenigingen organiseren elk een competitiewedstrijd. De lengte van het parcours is ca. 5 km. De teams die in hun klasse op het eind van de competitie het minst aantal schoten hebben zijn de kampioenen.
Bij de junioren wordt bij deze competitie op de onderdelen straat, veld, zetten en indoor gespeeld. De resultaten worden door middel van een puntensysteem bijgehouden.

- Voor wedstrijdprogramma    zie    www.akf-klootschieten.nl - speelschema
- Voor competitie-uitslagen    zie    http://hermannijhuis.nl/

Zie voor het wedstrijdprogramma de Agenda en onder Teamindeling.

PERSOONLIJKE KAMPIOENSCHAPPEN AKF

De AKF organiseert jaarlijks voor de junioren en senioren ook de persoonlijke kampioenschappen.
De deelnemers aan deze wedstrijden spelen alle drie de onderdelen straat, veld en zetten, waarna de stand in de diverse categorien en leeftijdsklassen wordt opgemaakt en de kampioenen bekend zijn.
Deze wedstrijden gelden als selectie voor de Nederlandse persoonlijke kampioenschappen.

Voor uitslagen    zie    http://hermannijhuis.nl/ - Persoonlijk AKF

SELECTIEWEDSTRIJDEN CHAMPIONSTOUR

De AKF organiseert selectiewedstrijden op de straat (met de stalen kloot) en het veld (met de internationale veldkloot), waarbij de speler die zich plaatst doorgaat naar de voorrondes van de Champions Tour ( C.T.), dit zijn nationale wedstrijden. Uit de beste spelers van de Champions Tour wordt de nationale kernploeg gevormd.
Bij deze selectiewedstrijden zijn vier categorieen jongens, meisjes, dames en heren.

Voor uitslagen    zie    www.akf-klootschieten.nl - AKF selectiewedstrijden voorrondes C.T.

AKF Achterhoek Cup

Door de AKF worden bekerwedstrijden op straat georganiseerd onder de naam Achterhoek Cup.
Deze wedstrijden zijn ook toegankelijk voor niet bij onze federatie aangesloten verenigingen.
Er wordt gespeeld in een dames- en een herenklasse en de teams bestaan uit 4 personen.
Er worden uit- en thuiswedstrijden gespeeld over 5 ronden, bij een gelijke stand volgt een beslissingswedstrijd over 3 ronden.
De wedstrijden worden gespeeld via het knock out systeem.

Voor uitslagen    zie    www.akf-klootschieten.nl - uitslagen