Historie Zwolle

De klootschietvereniging Zwolle is op 10 oktober 1970 opgericht. De vereniging is niet gevestigd in de stad Zwolle maar in de buurtschap Zwolle bij Groenlo.
Aan de basis van de oprichting ligt een klootschiettoernooi in Augustus 1970 georganiseerd door de Zwolse kermis. Hier is door de oprichters Harrie ten Barge en Bennie Smeenk aan deelgenomen. Later in het jaar op 10 oktober tijdens het invitatietoernooi in Zwolle georganiseerd door de Achterhoekse Klootschiet Federatie werd de vereniging officieel ingeschreven bij de AKF.
In de loop der jaren heeft de K.V. Zwolle zich ontwikkeld tot een van de toonaangevende verenigingen in ons land met momenteel een ledental van ca. 100.
De afgelopen 40 jaar zijn vele regionale en nationale titels gewonnen, in zowel teamverband als op persoonlijke titel. Ook internationaal zijn aansprekende successen behaald.

In 1993 is aan de Berkenhofweg een eigen clubgebouw gebouwd en in 2009 is de eerste veldbaan van Gelderland gerealiseerd. De straatparcoursen liggen op loopafstand van het clubgebouw.