Jeugd

Klootschietvereniging Zwolle beschikt over een jeugdafdeling die actief is in de Achterhoekse competitie. Er wordt in verschillende categorieen gegooid in leeftijd varierend van 6 t/m 18 jaar. Hiernaast wordt er meegedaan met landelijke toernooien en persoonlijke kampioenschappen ter voorbereiding op nationale en internationale wedstrijden. De K.V. Zwolle heeft in het verleden verschillende jeugdleden afgevaardigd voor de Nederlandse kernploeg, waar door hen diverse prijzen zijn gewonnen. K.V. Zwolle is een vereniging waar naast de sport, spel en plezier hoog in het vaandel staan.

Onze jeugd wordt elke zondagmorgen getraind door ervaren klootschieters en trainers. Alle onderdelen van het klootschieten worden behandeld zowel: straat, veld als zetten. Bij de trainingen staat de veiligheid voorop. Het straat onderdeel wordt beoefend op een straat in het buitengebied. Onze veldbaan is ingericht voor het beoefenen van het veldonderdeel en is helemaal vrij van verkeer. Het zetten wordt ook beoefend op de veldbaan.

Wat is klootschieten:

Klootschieten is het onderhands werpen van een bal (kloot), de afstand die kloot aflegt is de lengte van het schot. Wie het verst gooit is de winnaar.
Je kunt met een team een vooraf bepaald parkoers gooien, het team met het minste aantal worpen is de winnaar.
Je kunt ook voor je zelf gooien of tegen een ander, wie het verst gooit is de winnaar.

Wat is een kloot:

Een kloot is een houten of kunststoffen bal met meerdere doorboringen die gevuld zijn met lood. Bij officiele wedstrijden wordt er op straat gegooid met een kunststoffen kloot zonder lood. Op het veld wordt er gegooid met een houten kloot verzwaard met lood.
Bij het zetten wordt er eveneens gegooid met een kleine houten bal verzwaard met lood.

De grootte van een kloot ligt niet helemaal vast. Voor iedereen is er een kloot die bij je past (klein of groot en licht of zwaar).

Waar en hoe:

Klootschieten is een sport die goed is te combineren met een andere sport. De contributie is laag, een trainingspak en poloshirt krijg je van de vereniging. Je moet zelf zorgen voor goede sportschoenen op de straat en eventueel voetbalschoenen voor op het veld en zetten. Elke zondagmorgen beginnen we om 9.00 uur met de training die duurt tot ongeveer 11.00 uur, daarna is er een gratis consumptie in het clubgebouw aan de Berkenhofweg 1 te Groenlo (achter het Schietveld). Daarnaast zijn er competitie wedstrijden in de buurt, die verzorgd en begeleid worden door de jeugdleiders. De competitie is van half september tot mei.

Wil je een keer meetrainen met ons, dan kun je contact op nemen met het jeugdbestuur.
Klootschietvereniging Zwolle
Berkenhofweg 1