Arno en Jurgen te Brake naar de EK klootschieten.

Op zaterdag 14 december werden in Tilligte de laatste wedstrijden gehouden van de Champions Tour op straat. Deze wedstrijden waren dit jaar uitermate belangrijk omdat de beste deelnemers zich hiermee konden plaatsen voor de deelname aan de Europese kampioenschappen klootschieten die volgend jaar mei in Schleswig Holstein (Noord Duitsland) worden gehouden.

Uit de Achterhoek deden vijf spelers mee, te weten Arno en Jurgen te Brake van KV Zwolle en van KV ‘t Broek deden Patrick en Suzan Zieverink en Marleen Hoffmann mee. Patrick Zieverink werd vierde, Jurgen te Brake werd zevende en Arno te Brake werd derde bij de heren en hiermee wisten deze heren zich overtuigend te plaatsen bij de beste tien heren van Nederland die mee mogen doen aan de Europese Kampioenschappen. Suzan Zieverink was net van de jeugd overgegaan naar de dames maar ook zij wist zich met een derde plaats bij de dames te plaatsen voor deelname aan de EK. Bij de dames mogen er zes mee gooien op de EK. Patrick Zieverink plaatste zich eerder ook al voor deelname aan de EK op het onderdeel zetten. Suzan Zieverink mag zelfs op alle drie onderdelen van het klootschieten, te weten: veld, zetten en straat, deelnemen aan de EK omdat ze zich bij de beste zes dames van Nederland wist te gooien.